Bliži se sezona krađa i provala – vreme je za ugradnju sigurnosnog sistema!

29 juna, 2020 Od webpodrska 0

Bliži se sezona godišnjih odmora, a istovremeno se, nažalost, otvara i sezona krađa i provala. Iako je pandemija uticala na većinu planova za naredni period, provalnici ipak ne odustaju od svoje udarne sezone. Naime, čak i ako ste precrtali letovanje/zimovanje sa liste i ne planirate duže odsustvo od kuće, provalnici će iskoristiti vašu potragu za rashlađenjem na otvorenom i zaputiti se pravo u vaš dom. Statistika kaže da se najviše kriminalnih dela vezanih za provalu i otuđenje imovine, odvija baš tokom letnjih i zimskih meseci – posebno u julu, avgustu, decembru i januaru.

Većina provalnika je i u sezoni godišnjih odmora na oprezu, pa najčešće provaljuju u domove u periodu izmedju 10 i 15 časova – tada je najveća verovatnoća da će svi članovi domaćinstva biti van objekta. Prema podacima, jedna provala se dogodi na svakih pola sata. Kada napuštamo svoj dom, u većini slučajeva ćemo se van kuće zadržati duže od pola sata, čak i ako idemo samo u kupovinu ili da prošetamo psa. Za tih pola sata negde u našem komšiluku je možda već došlo do provale, a spretni lopovi umeju da opustoše prostor u roku od samo desetak minuta. Budući da tokom sunčanog letnjeg vikenda gledamo da što više vremena provedemo negde na otvorenom – naši neradni dani postaju dani u nedelji kada provalnici imaju pune ruke posla (često i bukvalno, pošto se trude da za što kraće vreme iz tuđeg doma iznesu što više imovine). Satnica tokom letnje sezone ne ide nam u prilog, a provalnici zadovoljno trljaju ruke.

Često se postavlja pitanje koji ulaz u kuću bi trebalo zaštititi, odnosno kojim putem kriminalci najčešće ulaze u tuđe domove. Kao i nama, i provalnicima je najlakše da koriste ulazna vrata. Ako su sigurni da je kuća prazna, lopovi će odabrati najlakši način ulaska. Pored ulaznih vrata i veći prizemni prozori su često na meti. Međutim, ulazna vrata su najčešće direktno izložena očima javnosti, pa komšija lako može primetiti ako neko nepoznat pokušava da uđe u susednu kuću. Iz tog razloga će se iskusni kriminalac često zaputiti ka zadnjem ulazu, a neretko će izabrati i ulaz kroz garažu. Provalniku je najvažnije da brzo i lako uđe u dom i istom brzinom neprimetno napusti lokaciju. Kada u tome uspe, svaki plen je dovoljno vredan.

Krade se sve – najčešće novac, oružje, nakit i manji elektronski uređaji koji vrede mnogo, a lako i neprimetno se mogu izneti iz objekta.

Nažalost, čak dva od tri počinioca krađe ostaju neidentifikovana. To znači da postoji velika verovatnoća da nikada nećete saznati ko je otuđio vašu imovinu, a dragocenostima se gubi trag. Ljude svakako pogađa materijalni gubitak, ali gubitak dragih uspomena ostaje nenadoknadiv. Baš iz tog razloga bi na vreme trebalo razmišljati o prevenciji, a prevencija se u ovom slučaju tiče instalacije sigurnosnih sistema.

Video nadzor predstavlja jednu od vodećih grana industrije tehničke bezbednosti i svake godine donosi inovacije u pogledu tehnologije. Iako je većini kamera prva asocijacija na video nadzor, sistem se sastoji od više komponenti: kamere, snimač (sa hard diskom), napajanje, kablovi…

Činjenice koje smo izneli nisu tu da zastraše, nego da informišu i omoguće vam pravovremenu reakciju. Nema razloga da se prvo opečete i tek onda uzmete u razmatranje ulaganje u sigurnosni sistem. Ukoliko vas zanima više informacija, slobodno nam se obratite, pa ćemo zajedno osmisliti rešenje za vaš dom ili poslovni prostor.

Želite da obezbedite svoju imovinu na pravi način?

„RS MEDIA“ Deronje nudi Vam pravo rešenje za to!

Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja pozivom na broj 066 / 50 18 104.
Kontaktirajte nas još danas i uverite se i sami zašto nudimo najbolje i najjeftinije rešenje!