Zašto mi je potreban video nadzor? 1 razlog protiv i 10 za!

31 januara, 2021 Od webpodrska Isključeno

Zašto mi je potreban video nadzor? Danas mnogi postavljaju ovo pitanje. Brojni su argumenti za i protiv. Najjači argument protiv usmeren je na pravo privatnosti svih nas, koje je ugroženo svuda gde se nalaze kamere za video nadzor. Slažemo se sa tim, ali hajde da Vam predočimo neke argumente za pre nego što donesete odluku da li Vam je video nadzor potreban.

Budući da je utvrđeno da video nadzor sprečava verovatnoću nastanka krivičnog dela za čak 70 %, prevencija nastanka krivičnih dela predstavlja jedan od najvažnijih argumenata u korist instalacije sistema video nadzora. Ukoliko neko želi neovlašćeno da uđe u dvorište Vaše porodične kuće, lokal, objekat ili kancelarije Vaše firme sa namerom da počini neko krivično delo, dva puta će razmisliti o toj ideji kada se susretne sa obaveštenjem ,,objekat je pod video nadzorom“ i kada ugleda sigurnosne kamere. Psihološki efekat koji izaziva navedeno  obavezno obaveštenje a koji dodatno pojačava prisustvo kamera, odnosno sama spoznaja da može biti snimljen prilikom vršenja nedozvoljene radnje može odvratiti potencijalnog provalnika od namere da počini krivično delo.

Video nadzor za domaćinstva

Svi mi želimo da se u svojoj kući osećamo bezbedno. Želimo da je naša porodica sigurna, a isto tako želimo da su naša kuća i svi objekti u dvorištu žaštićeni. U tome nam može pomoći video nadzor. Instalacijom sistema, kamerama možete pokriti prostor ispred Vaše kuće kako bi one zabeležile svakog ko prođe pored ili pokuca na vrata Vašeg doma. Naš automobil se često nalazi ispred kuće, tako da i on može biti non-stop na oku kamere. Isto tako kamerema možete pokriti svoje dvorište, garažu i druge objekte i tako imati uvid u sve što se na Vašem posedu dešava.

Video nadzor za firme

Ukoliko se za domaćinstva dovodi u pitanje da li je video nadzor neophodan ili ne, za preduzeća se to uopšte ne dovodi u pitanje. Mnogo energije, vremena i novca uloženo je u pokretanje i razvoj biznisa, opremu i u zaposlene kao najvažnije delove svake firme. S toga neophodno je sve to obezbediti, bilo fizičkim, bilo tehničkim obezbeđenjem ili i jednim i drugim. Tehničko obezbeđenje, kao što je na primer sistem video nadzora, omogućava Vam da 24/7 imate uvid u sve što se dešava u Vašoj firmi i oko nje. Tehničko obezbeđenje veoma efikasno menja fizičko obezbeđenje, koje većina firmi nije u mogućnosti da obezbedi ili nemaju ekonomsku računicu. Video nadzor Vam pomaže pre svega, da se zaštitite od krađa ili razbojništva. Svako ko nešto odnese, a ne plati ili neovlašćeno uđe na posed ili u prostorije firme biće snimljen.

Po nekom pravilu parking se obavezno nadzire, kako bi u slučaju bilo kakve nezgode među automobilima postojao dokazni materijal. Ukoliko posedujete preduzeće u okviru kog postoje poslovne jedinice kroz koje dnevno prolazi veliki broj klijenata kao što su prodavnice prehrambene robe, prodavnice bele tehnike, stovarišta građevinskog materijala, prodavnice boje, lakova, šrafovske robe, autoperionice, pekare, kafići, restorani i ostalo video nadzor Vam može pomoći na raznim poljima. Klijenti su svima na prvom mestu, pa će sam osećaj da je objekat u kome se nalaze bezbedan doprineti njihovom osećaju sigurnosti i oni će moći u potpunosti da se posvete isključivo kupovini. Takođe, ukoliko dođe do reklamacija biće zaštićeni i kupci i zaposleni, s obzirom da video nadzor može pomoći u rešavanju nesporazuma kada se radi o spornim plaćanjima ili robi.

Promet koji se odvija u poslovnim jedinicama svakog preduzeća može se proveriti jednostavnim uvidom u aplikaciju na mobilnom telefonu koja je povezana sa sistemom. Proizvodna preduzeća, kao i sva prethodno navedena, vode računa o produktivnosti svojih zaposlenih. Uz pomoć video nadzora lako je primetiti ukoliko se neko ističe ili ne. Takođe, sva preduzeća imaju svoje magacine u kojima se nalaze zalihe robe i gotovih proizvoda, koje je neophodno čuvati i kontrolisati.

Ukoliko su Vam ove smernice pomogle da se odlučite za instalaciju sistema video nadzora i želite da ga obezbedimo i motiramo za Vas ili ukoliko još uvek imate nedoumice slobodno nas kontaktirajte!

Zajedno ćemo osmisliti najbolje moguće rešenje za Vas!

Želite da obezbedite svoju imovinu na pravi način?

„RS MEDIA“ Deronje nudi Vam pravo rešenje za to!

Stojimo Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja pozivom na broj 066 / 50 18 104.
Kontaktirajte nas još danas i uverite se i sami zašto nudimo najbolje i najjeftinije rešenje!